Boekhouden met Johan

Boekhoudpakket voor de Startende ondernemer - logo

UPDATE 1/9/2014:

Het Boekhoudpakket is compleet vernieuwd! Klik hier om meer te lezen over Johan

//

Alweer een jaar geleden ontstond het Boekhoudpakket voor de Startende Ondernemer vanuit de workshop Financiën, Administratie en Belasting voor Freelancers georganiseerd vanuit mijn cursuscentrum De Schietstoel. De workshop was eenmalig, maar het pakket ging verder.

Ben jij dit jaar voor jezelf gestart? Zoek je een handige tool waarmee je simpel zelf je boekhouding kunt doen en aangifte omzetbelasting? Dan is dit pakket voor jouw bedoeld.

Toen ik zelf begon als ondernemer vond ik het maar niks om een paar honderd euro per kwartaal aan een boekhouder te geven voor iets wat ik ogenschijnlijk gemakkelijk zelf kon doen. Ik las het de belastinggids van begin tot einde, praatte met veel zelfstandige ondernemers en ontwikkelde zo het pakket.

Als je net begint is het echt heel simpel. Je houd je factuurtjes bij, schrijft je kosten op en stopt je bonnetjes in je map. Je BTW aangifte wordt een no-brainer gezien alle gegevens al voor je berekend zijn die je moet invullen. En daar betaal je 100 euro per kwartaal voor?!

Natuurlijk, als je groeit wil je iemand dit allemaal voor je laten doen. Kijk tot die tijd is naar het Boekhoudpakket voor de startende ondernemer. Voor die 25 euro kom je een heel eind.


Leer hier meer over het pakket

Bekijk ook:
Hoe je in vijf minuten zelf aangifte omzetbelasting doet (en het misschien niet eens hoeft te betalen)

12 comments

  1. Hi Danny,

   Bedankt voor je bericht!

   Johan is volledig bijgewerkt naar de standaarden van 2015 en opertationeel! Johan is standaard voor meerdere jaren te gebruiken. Verandert er iets in de belastingregels die invloed hebben ontvang je van ons een update.

   Groetjes,
   Michiel

   Like

 1. Beste Michiel, ben bij het starten van mijn praktijk meteen aan de hand meegenomen naar het kleine administratiekantoor waar mijn man zijn administratie laat doen.
  Nu, een jaar verder, zou ik het graag zelf doen, ik ben namelijk dik 500,- verder elk jaar voor wat inkoopbonnen en een kleine 50 facturen, het gaat dus niet over wereldomzetten!
  Kortom: wat hij kan, kan ik samen met Johan zelf.
  Kan ik nog instappen met jullie pakket met een reeds ‘bestaande administratie’?
  Hoor graag, groeten, Bieneke

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Bieneke, bedankt voor je interesse en bericht! Ik begrijp helemaal dat je opzoek bent naar wat anders. Bij het beginnen met Johan kun je voor twee opties kiezen: beginnen met boeken van het kwartaal waar je je nu in bevind (of waarover je nog aangifte OB moet doen), of ook de facturen en inkoopbonnen alsnog invoeren in Johan. Voor het doen van je BTW kun je prima in dit kwartaal beginnen, dus je facturen en bonnen vanaf oktober. Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag (sneller te bereiken via info@mijnjohan.nl)
   Groetjes,
   Michiel

   Like

 2. beste Michiel,

  in je website staat erin, dat dit programma aantal jaren kan gebruiken? wat gebeurt er daarna? ik ben echt heel slecht met cijfers, en twijfel of ik dit wel aankan? haha… als ik niet uitkomt kan ik hulp krijgen? alvast bedankt! gr, Joann

  Like

  1. HI Joann, dank voor je bericht. In principe kun je door tot 2025, dus ik zou me daar geen zorgen over maken 😀 . Alle belangrijke berekeningen gebeuren automatisch, dus ik denk dat het je gaat lukken. Zo niet kun je altijd mailen en zal ik je vraag persoonlijk beantwoorden.

   Like

 3. Beste Michiel,

  graag zou ik een kortingscode willen ontvangen, Ik wil me namelijk inschrijven voor het programma JOHAN via mijn vriendin Daazul Verde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s