Hoe je zelf in 5 stappen een administratie opzet voor je belastingaangifte 2014 als ondernemer


Ben je net gestart als ondernemer, en krijg je de eerste verzoeken tot belastingaangifte op je deurmat? Voor veel ondernemers is dit schrikken en lijkt het alsof er ontzettend veel bij komt kijken. Omzetbelasting, Inkomstenbelasting, administratie opzetten. Zaken waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt! Maar het grootste struikelblok is meestal niet het daadwerkelijk uitvoeren van die taken, maar de verwarring hoe het nou precies werkt en wat je nu eigenlijk moet doen.

Voor het blog van een goede vriend van mij, Whysheid.nl, werd ik gevraagd een informerend artikel te schrijven wat het leven van elke startende ondernemer een stuk makkelijker maakt. In dit artikel maak ik voor eens en altijd duidelijk wat je verplichtingen zijn voor de belastingdienst, wat je wel- en niet zelf kunt doen en hoe je dit aanpakt. Ook leg ik je uit hoe je een simpele administratie voor je zelf kunt opzetten. Het volledige artikel lees je op Whysheid!

Lees het volledige artikel hier op Whysheid

Het blijft zo’n ding waar we ons eigenlijk niet mee bezig willen houden, maar toch verplicht zijn om te doen – het opzetten van een administratie en doen van je aangifte omzetbelasting.

Een oplossing kan zijn om je administratie en/of aangifte omzetbelasting uit te besteden aan een boekhouder, maar wat als je net begonnen bent en je omzet is nog niet zo groot? Dan is zo’n dure boekhouder wel een grote kostenpost.

Dat kan toch anders…

Dat dacht Michiel ook. Bij de start van zijn eerste bedrijf ‘De Schietstoel’ besloot Michiel Roukens het zelf aan te pakken en uit te zoeken wat je zelf wel en niet makkelijk kunt doen. Het bleek dat je zelf snel en makkelijk een administratie opzet en zelf aangifte omzetbelasting doet en hier (veel) geld mee bespaard. De oplossing die hij voor zichzelf ontwikkelde groeide uiteindelijk uit tot een volwaardig boekhoudpakket wat nu gebruikt wordt voor vele ondernemers.

Voor Whysheid vroeg ik aan Michiel om precies uit te leggen wat je als ondernemer wél zelf kunt doen qua administratie, aangifte omzetbelasting en dat soort zaken, en hoe je dat dan precies doet.

Ik leerde snel hoe je dit zelf allemaal opzet en dat je zelfs makkelijk geld (terug) kan verdienen met het doen van aangifte omzetbelasting en het bleek ook nog eens heel makkelijk allemaal. Zo word zelf je administratie doen zelfs (bijna) leuk..

Gastartikel door: Michiel Roukens, oprichter van Action Sports Platform OWNR, Boekhouden met Johan en blogger.

Enter Michiel:

….

Lees het volledige artikel hier op Whysheid

Screen Shot 2014-09-19 at 13.38.15

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s